Rugbrød

Hvis man har lidt tid, så er det her rugbrød virkelig værd at lave. Nomnomnom det smager bare så godt og bliver super dejligt sprødt udenpå, mens det er mega svampet indeni 😀

Dag 1.

1,5 l vand  og 3 spsk salt røres sammen med surdej.

Herefter tilsættes:

800 gram skårne rugkerner

800 gram hvedekild

Massen her står til hævning med låg på til næste dag.

Dag 2:

0,5 kg grov rugmel røres i massen, herefter tilsættes 1,5 liter vand og yderligere 0,5kg rugmel.

Smør rugbrødsforme med margarine. Fordel dejen i to forme – og tag lidt af den ene og gem surdej til næste gang!

Rugbrødene skal hæve 3-4 timer med viskestykker over før de sættes til bagning. Pensl dem med olie og sæt dem ind i en kold ovn, hvorefter du tænder på 170 grader og lader dem bage i 2 timer. Herefter skal de igen have 15minutter mere ved 175 grader.

Når brødene er færdigbagt tages de ud af rugbrødsformene og lad dem køle af med et viskestykke over sig.

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: