Efterårs-“kartoffel”mos

”KARTOFFELMOS – stor portion”Ingredienser:1 Butternutsquash (græskar – Hokkaido kan også bruges)
2 gulerødder
1 broccoli med stilk
1 spsk Plantemargarine (smør kan også bruges)
1 dl Mælk (eller vegansk fx kokosmælk, soyamælk, havremælk eller rismælk)
Salt
Peber

Jeg plejer at servere den med en god tomatsovs, nogen gange hjemmelavet, men andre gange køber jeg bare en “pasta-sovs”.

Instruktioner:
Butternutsquash skrælles og skæres i grove stykker. En gryde med vand sættes til kog tilsat ½ tsk salt og butternutsquash stykkerne sættes i kog. 
Gulerødder og den hele broccoli skæres ligeledes i grove stykker og puttes i gryden efter butternut squash har fået de første minutter.

Når alle grønsagerne kan stikkes i med gaffel (ca 40 min) tages gryden af blusset. Det meste vand hældes fra. Tilsæt en plantemargarine og mælk. Alt blendes med en stavblender til det er en samlet masse. Smag til med salt og peber.
Kan med fordel serveres med en let tomat-avocado-bønne salat og en hjemmelavet tomatsovs.

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: