Aubergine lasagne med plantebaseret “kød”-sovs

Kan en lasagne være rene planter? Ja det kan den faktisk godt, nej denne er selvfølgelig ikke som en klassisk dansk lasagne. Men det er lag-på-lag metoden og en hjemmelavet “kød”-sovs spækket med grønsager og planter 😀

Ingredienser “kød”-sovs:
2 fed hvidløg
1 porre
2 portobello svampe
1 rødløg
1 løg
1 dåse sorte bønner (alternativ kan du bruge kidney bønner eller butter beans/lima bønner. Husk de skal være opblødt og kogt:-))
3spsk soya sauce
pizza/pasta sauce
krydderier
salt, peber
Grønsagerne hakkes og steges i en gryde med soya sauce. Brug grydeskeen til at hakke lidt i bønnerne mens det steger. Efter 15-20 min ca, tilsæt 3-5 spsk pizza/pasta sauce og lad det simre til opnå en konsistens af en lidt mere “samlet masse”. Tilsæt til slut 1 frisk-reven gulerod.

Så har du en lækker “kød”-sovs klar. Jeg byggede lidt videre på det, og lavede så en lidt “alla” lasagne:

Til resten af retten:

1 aubergine skæres i tynde skiver og drysses med salt+peber og bages i ovnen i 20 min ved 185 grader.
Auberginerne tages ud og læg skiftevis aubergineskiver samt bønneblanding i et ovnfast fad. Altså læg lag på lag ligesom lasagne. Det hele bages samlet i ovnen ved 185 grader 🙂

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: